• Viktigt meddelande:

    Villabrand med kraftig rökutveckling i Vilhelmina tätort. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Idre fjäll beviljas ett banklån på 75 miljoner kronor. Foto: TT

Idre fjäll beviljas banklån på 75 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad
Idre fjäll kan tillfälligt pusta ut ekonomiskt då stiftelsen beviljats lån på 75 miljoner kronor. Det här var Dalarnas Tidningar först med att berätta.

Tidigare har 85 av 99 anställda varslats på Idre Fjäll i kölvattnet av coronakrisen. Det var därför som stiftelsen – som delvis ägs av både Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet – bara i förra veckan ville att kommunen skulle skriva under ett borgensåtagande för ett lån på 100 miljoner kronor.

Täcker nödvändigt behov

Ärendet behövde dock utredas mer och sköts på till nästa fullmäktige i juni. Men nu så har stiftelsen ändå fått låna en stor del av pengarna från Swedbank, vilket dt.se var först att berätta.

Trots att stiftelsen nu fått lånet beviljat, står begäran om borgen från Älvdalens kommun fast, men kommer att bli lägre än de 100 miljoner kronor man tidigare begärt borgen för.

SVT Dalarna har sökt Idre Fjäll. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer