– För ett år sedan nödgades vi att stänga anläggningen, men sommaren gick desto bättre och nu gör vi vår största satsning på 50 år, säger Tommy Halvarsson marknads- och försäljningschef, Idre Fjäll. Foto: Peter Rex/Idre Fjäll/TT

Idre Fjäll satsar 7 miljarder på expansion – fler skidområden och boenden

Publicerad

Idre Fjäll gör den största satsningen på 50 år och lägger 7,7 miljarder kronor på nya skid- och boendeområden och mer än fördubblar gästkapaciteten. Projektet startar i sommar och planeras vara klart 2037.

– Det är superspännande och en satsning på en samtid närmre naturen. Vi är glada att få presentera det här och ser fram emot att fler ska få komma till den här delen av Sverige, säger Tommy Halvarsson marknads- och försäljningschef, Idre Fjäll.

Framöver ser man att behovet av helårsanställda kommer öka med 100-150 personer, samt tror man på en ökning från 350 till 700 säsongsanställda.

Förra våren var det ekonomiska läget ansträngt för fjällanläggningen till följd av pandemin. Idre fjäll tvingades låna 75 miljoner för att få ekonomin att gå ihop.

– För ett år sedan nödgades vi att stänga anläggningen, men sommaren gick desto bättre och nu gör vi vår största satsning på 50 år, säger Tommy Halvarsson.

Etapp 1 drar igång i sommar och då planeras bland annat; nytt skidområde, ny gondollift och ett nytt hotell vid Västbacken. Planen för maximal utbyggnad ger 21 000 nya bäddar, vilket är en fördubbling mot idag, samt 20 nya nedfarter, vandringsleder och cykelleder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer