Den som inte hinner anmäla sig till Vasaloppet 2020 idag, kan få en ny chans i nästa vecka. Foto: Ulf Palm, TT

Ingen rusning till Vasaloppet 2020

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen släpptes startplatserna till 2020 års Vasalopp och till skillnad från många tidigare år så finns det platser kvar även på måndagen.

– Vi räknar med att stänga förbokningarna under dagen. Vi är väldigt nära taket nu, säger Eva-Lena Frick, vd Vasaloppet.

För bara något år sedan såldes startplatserna slut på bara några minuter. Men så är alltså inte fallet i år, frågan är vad som ligger bakom att vasalöparna tar längre tid på sig att bestämma sig för en start. Kanske kan årets tuffa upplaga av loppet ligga i vågskålen.

– Det är ju hypotetiskt, men ändå rimligt att anta att det påverkade. Det var ju ett historiskt tufft Vasalopp i år, säger Eva-Lena Frick.

– Sen har ju tillgången på den vita varan kommit stötvis och fördelat sig lite si och så runt om i landet. Så möjligheten att träna påverkar ju också.

Ny chans

Efter att förbokningen av platser stängs får alla som anmält sig en kod som man sedan använder för att anmäla sig definitivt. När man summerat de anmälningarna kan hugade vasaloppsåkare få en ny chans.

– Vi vet att alla som förbokat inte brukar använda sin kod, så eventuellt kan vi öppna igen för nya bokningar i nästa vecka.

– I grund och botten tycker vi att det är bra att folk nu får längre tid på sig att anmäla sig, så att alla får chansen och att vi får bort det här stressiga momentet, säger Eva-Lena Frick.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Vasaloppet 2019

Mer i ämnet