Inget brott bakom kvinnas död i Säter

Publicerad

Den kvinna i 60-årsåldern som hittades död i en bostad i Säters kommun i början av maj har inte blivit mördad. Det säger åklagare efter att ha tagit del av ett utlåtande från rättsläkare. Den man som tidigare misstänktes för mord är avförd från brottsmisstanken.

– Från början hade man anledning att misstänka brott, men enligt det här utlåtandet finns det ingenting som pekar på det, säger Ann-Charlotte Ädling, kammaråklagare i Falun.

Det var tisdagen 5 maj som kvinnan hittades död i en bostad i Säters kommun. Polisen inledde en förundersökning om mord och en man greps och anhölls snart, skäligen misstänkt för brott.

Men obduktionen visar att det inte finns nåt som pekar mot att kvinnan mördats.

– Det har kommit in utlåtande från rättsläkare och 16 juni har förundersökningen lagts ner. Man har inte längre anledning att misstänkta att det ligger ett brott bakom, säger Ann-Charlotte Ädling.

Vad händer med den misstänkta mannen?

– Personen är helt avförd från brottsmisstanken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.