En man anhållen efter misstänkt mord på en kvinna i Säters kommun Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Man anhållen misstänkt för att ha mördat kvinna i Säters kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man greps och anhölls på tisdagskvällen misstänkt för att ha mördat den kvinna i 60-årsåldern som hittades död i sin bostad i Säters kommun tidigare under dagen.

Polisen är mycket förtegen med detaljer rörande mannen. Han ska vara i samma ålder som den döda kvinnan och anhölls av åklagare vid 23-tiden på kvällen.

– Jag vill inte gå in på vem den här mannen är eller hur vi hittade honom. Nu får förundersökningsledaren jobba vidare med det här och bestämma vad vi kan berätta, säger Kenneth Johannesson, regionsvakthavande befäl vid polisen.

Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad under tiden som polisens kriminaltekniker arbetar med att säkra spår och bevismaterial på platsen.

Chefsåklagare Kristofer Magnusson säger under onsdagseftermiddagen att mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Finns det någon koppling mellan den misstänkte och den avlidna kvinnan?

– Det jag kan säga i nuläget är att den misstänkte och målsäganden är bekanta med varandra.

Beslut om att begära den misstänkte mannen häktad måste fattas senast på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.