Forsberg om Leksand: ”Jag stänger inga dörrar”

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg är hemma i Leksand på sommarlov. Han njuter av livet och mår bra, här trivs han nära sin familj och sina barndomskamrater.

– Här är jag uppvuxen, det är byn som har format en och här trivs jag, säger Filip.

För en knapp månad sedan var han med och såg till att Sverige försvarade sitt hockeyguld i VM. Filip satte den avgörande straffen och när sedan Anders Nilsson räddade Schweiz straff var saken klar.

– När det väl var min tur så kände jag mig ganska lugn, säger Filip och när Nilsson räddade –då brast det. Det är det häftigaste jag varit med om säger 23-åringen som till vardags spelar i Nashville Predators i NHL.

Vann interna poängligan

Nashville Predators var snubblande nästa att ta sig till semifinal, men fick drömmen krossad av Winnipeg i den sista och avgörande matchen och Stanley Cup-final får fortfarande vara en dröm där borta.

Trots sin ungdom har Filip har spelat sex säsonger i USA. Och det har gått bra. I år vann han den interna poängligan.

– Klart det är bra, men det är grabbar som nått över 100 poäng, jag stannade på 64, så jag vill så klart nå ännu högre, säger Forsberg.

”Leksand är klubben i mitt hjärta”

Han har fortfarande fyra säsonger kvar i Nashville innan har är beredd att ta nästa steg.

Och när jag frågar om hur han tänker med Leksand i framtiden skrattar han och säger:

– Det är klubben i mitt hjärta, jag stänger inga dörrar, men först hoppas jag att jag har många år kvar ”där borta”, och syftar på NHL.

Men nu är det sommar och han ska njuta av ledigheten ett litet tag till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.