Foto: TT

Jaktbrottsmisstänkte företagsledaren vill få tillbaka beslagtagna vapen

Publicerad

Den brottsmisstänkte företagsledaren från Dalarna kräver att få sina vapen tillbaka i ett tolv sidor långt överklagande till hovrätten. Han anser att beslaget är en del i en ”hetsjakt” som han säger sig blivit utsatt för.

Det handlar flera vapen, magasin, ammunition och en gevärspipa som Västmanlands tingsrätt beslutade att beslagta i samband med att företagsledaren utreds i den uppmärksammade jaktbrottshärvan som varit en följetong i media under vinterhalvåret.

Kritiserar åklagaren

Utredningen pågår fortfarande och totalt är fem män misstänkta för att ha dödat varg, lodjur och kungsörn illegalt. Alla misstänkta nekar till brott.

I överklagan argumenterar företagsledaren för att beslagen inte står i proportion till det brott han är misstänkt för och att det hindrar honom från att hålla efter viltstammen på sina marker. Han riktar också kritik mot åklagaren för att denne inte avslutat förundersökningen av det misstänkta jaktbrottet ännu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet