Ekipaget fick problem när det svängde in på grusvägen mot vindkraftsparken. Foto: Mikaela Karlsson /Privat

Jätteekipaget fick tekniska problem i Älvdalen – fastnade sedan på vindkraftsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen avlöste problemen varandra under transporten av transformatorn mellan Dalarna och Härjedalen.

Under tisdagsmorgonen ska det gigantiska ekipaget, på 360 ton, haft tekniska problem med en luftslang, som orsakade ett mindre stopp vid rondellen i Älvdalen.

– Det var en mindre incident kan man säga, men det är sånt som händer. Och efter att ha blivit stående någon timme så kunde färden fortsätta, berättar Per Selldén, chef för stora anslutningar på Ellevio.

Fastnade sedan på mållinjen

Färden ska sedan ha fortsatt mot Härjedalen, med destination vindkraftsparken i Åndberg, sydväst om Lillhärdal i Härjedalens kommun. Där hade man beräknat fel och kurvtagningen mot vindkraftssområdet blev omöjlig.

– Det berodde på att man räknat fel på en kurva in på området, så i nuläget håller vi på att bredda kurvan med schaktmaskiner, men vi tror vi kommer att kunna parkera om cirka en och en halv timme, fortsätter Selldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.