Foto: Gunilla Wikström/SVT

Jerry Ahrlin till dalalag

Bröderna Tynell värvar långloppsåkaren Jerry Ahrlin

Nu förstärker Team Tynell sin skidsatsning med långloppsåkaren Jerry Ahrlin.

– Jag ville ha en nytändning, så den här frågan kom i helt rätt tid, säger en nöjd Ahrlin som nu lämnar det framgångsrika norska Team Santander, där han varit lagkamrat med bland andra bröderna Aukland.

I mars meddelade Daniel Tynell att han tvingas  sluta sin elitsatsning på skidor på grund av problem med hjärtat. Kvar i teamet finns brodern Rikard som nu alltså får en namnkunnig lagkamrat i Jerry Ahrlin som flera gånger varit med i toppstriden i Vasaloppet och 2007 vann den totala långloppscupen.

– Jag har många gånger sett den fantastiska uppbackningen som Team Tynell har längs tävlingsspåren och önskat att jag fått ta del av den. Nu känner jag att det finns förutsättningar att äntligen ta en vasaloppsseger.

Daniel Tynell, som går in som team manager för laget, är glad för värvningen.

– Det här var det bästa som kunde hända. Jerry känns som en riktig bror för oss.

– Han är en duktig skidåkare som åker med hjärtat.

Även Rikard Tynell är nöjd med sin nya teamkamrat:

– Jerry är den erfarne åkare som behövs för att vi ska nå framgångar med laget.

Målet för säsongen är att slåss om topplaceringar i långloppscupen, Ski Classics. Och förstås att någon i laget är först att skida in under vasaloppsmålet den första mars nästa år.

Ahrlin representerar även Brunflo IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer