Efter att ha varit tillförordnad vd sedan augusti har Johan Eriksson nu utsetts till vd för Vasaloppet. Foto: Gunilla Wikström/SVT/arkivbild

Johan Eriksson har utsetts till vd för Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Johan Eriksson, som varit tillförordnad vd för Vasaloppet sedan i somras har nu utsetts till vd av styrelsen.

Eva-Lena Frick lämnade sin tjänst som vd för Vasaloppet i slutet av juni. I början av augusti utsågs Johan Eriksson till tillförordnad vd och nu har styrelsen utsett honom till ny vd för organisationen.

– Jag ser fram emot att få vara en del av Vasaloppets fortsatta utveckling och hoppas att vi kan inspirera människor till att cykla, springa och åka skidor in i framtiden – ja, minst 100 år till, säger Johan Eriksson i ett pressmeddelande.

Planen är att Vasaloppet ska arrangera två tävlingar under den här vintern, Vasaloppet och Tjejvasan – men bara för elitåkare. För övriga erbjuds det som organisationen valt att kalla Vasaåket, där Vasaloppsarenan är öppen för motionärer mellan 12 februari och 7 mars.

Nye vd:n Johan Eriksson har arbetat på Vasaloppet sedan 2013, som vikarierande sportchef, som utvecklingschef och sedan i somras som tillförordnad vd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.