Lars Bälter är väldigt nöjd med hur veckan utspelat sig. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sammanfattning av Dansbandsveckan 2019: Mycket folk och lite bråk

Uppdaterad
Publicerad

Dansbandsveckan ökade sitt besöksantal något mer från förra året. Och polisen är förhållandevis nöjda med hur veckan avlupit.
– Det har varit en trevlig tillställning, säger Olga Korpela, region vakthavande befäl.

Svenska Dansbandsveckan i Malung ökade besöksantalet till 41,289, en ökning med 456 jämfört med förra året. Det meddelar organisationen i ett pressmeddelande. 

– Vi är oerhört nöjda med årets vecka, säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan. Det roligaste är att vi ökat i antal besökare. Det visar ju på att konceptet håller och lockar fler besökare. För framtiden är det både bra och viktigt för att Dansbandsveckan ska kunna satsa och vidareutveckla upplevelsen av veckan, i första hand till 35-års jubileet 2020.

– Vädret har varit ett perfekt dansväder vilket gjort att besökarna trivts och orkat dansa hela veckan, säger Lars Bälter i pressmeddelandet.

Polisen är nöjd med veckan

Från polisens håll är man också nöjd med hur veckan och den sista helgen har utspelat sig.

– Från polisiär sida är vi nöjda med det mottagandet vi fått. säger Olga Korpela, region vakthavande befäl.

– Det har varit en hel del berusning, men vi tycker att vi lyckats hålla det under kontroll. Vi har sett mycket i sociala medier att folk uppskattar närvaron av poliser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dansbandsveckan 2019

Mer i ämnet