Nu startar Dansbandsveckan: ”Vi ligger över fjolårets biljettförsäljning”

Publicerad

Ikväll drar årets Dansbandsvecka igång i Malung. Över 80 band och tusentals besökare väntas.

– Jag ser fram emot det här. Det är många som har bokat och vi ligger i nivå med fjolårets biljettförsäljning, till och med lite över, säger Lars Bälter, pressansvarig för evenemanget.

Veckan invigs med den stora Guldklavengalan – dansbandens motsvarighet till Grammis. På den har Dalarna chans att ta hem två priser. Peter Larsson från Larz Kristerz är nominerad i en av de tyngsta kategorierna, årets sångare. Och Anders Tegnér från samma band är nominerad till Årets musiker.

Nya punkter i programmet

Efter invigningskvällen blir det dans på de sex olika dansbanorna fram till lördag. Lite nytt väntas också i programmet, enligt Lars Bälter.

– Vi satsar mer på rockabilly där vi nästan alla kvällar har den typen av musik. Det är väl framför allt för att locka en helt ny målgrupp, sådana som kanske inte ser dans som naturligt. Vi kommer också arrangera gammeldanskurser dagtid, berättar han.

Spritskandal i våras

Tidigare i våras skakades Orrskogens Folkets park av en händelse som föranledde att de blev av med alkoholtillståndet, något SVT rapporterat om. Men sedan den nye ordförande Kurt Podgorski tillträdde har man lyckats skaffa tillbaka tillståndet för försäljning av alkohol. Och trots detta omskakande så tror Lars Bälter att Dansbandsveckan inte kommer påverkas nämnvärt av det som hände.

– Nej, inte ett dugg. Det vet både jag och flera andra. Det är ingenting som våra gäster bryr sig om. Verksamheten på Folkets park är redan organiserad och mat och dryck och öl och vin kommer kunna köpas som vanligt. Det är en lokal historia, men dansgästerna kommer inte märka av det, menar han.

Under Dansbandsveckan kommer SVT Nyheter Dalarna att finnas på plats och du kan följa oss både i tv-rutan och sociala medier. 

Du kan också dela med dig av din dansvecka genom hashtaggen #malungdansar.

SVT rapporterade · Dansbandsveckan i Malung är i full gång - vi är nyfikna på hur du har det

13.14
Här är några bilder från lördagen, då vi anlände till Malung! /Alexis Näslund från Örebro
 
13.14
Här är några bilder från lördagen, då vi anlände till Malung! /Alexis Näslund från Örebro
 
13.35
Här plockar vi i Casanovas upp på Bana 3 i Orrskogen! Kl 18 är det dags för Guldklavengalan, där vi är nominerade i kategorin Årets Album! Därefter kör vi dansen på Bana 3 tillsammans med Date, en drygt 12-årig tradition! Mvh, Henrik Sethsson
 
13.38
Framme och nästan installerad //Johanna
 
13.39
Framme och nästan installerad //Johanna
 
07.42
Snart dags för lite lunch med gänget! //Alexis
 
07.43
Några i gänget från är redo för Guldklavgalan! 😁 //Alexis från Örebro
 
07.45
Skickar ifrån en fantastisk kväll och gala. Lite för varmt men underbar stämning och grym underhållning. /Linn i Mannerz
 
07.45
Sångerskorna Maria Persson från Blender och Linn Gustafsson från Mannerz. Foto: Linn Gustafsson.
 
 
07.46
Bild från Guldklavengalan inskickad av Linn Gustafsson.
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dansbandsveckan 2019

Mer i ämnet