Genom ett tillfälligt tillstånd kommer det att serveras alkohol på Dansbandsveckan i Malung. Foto: SVT

Alkohol åter till försäljning under Dansbandsveckan: ”Det är oerhört glädjande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter spritskandalen på Orrskogens Folkets park avsattes hela styrelsen och parken blev av med sitt alkoholtillstånd. Nu är det klart att alkohol återigen kommer att serveras – genom ett tillfälligt tillstånd.

Det var Sveriges Radio P4 Dalarna först med att berätta.

Det är genom en lokal entreprenör som parken fått tillstånd att servera alkohol igen. Efter att styrelsen avsattes tillträde Kurt Podgorski som ny ordförande. Sedan dess har han arbetat hårt för ett alkoholtillstånd.

– Efter att alkoholtillståndet drogs in blev det en avslagen fest på parken. Det är oerhört glädjande att vi fått tillståndet, nu känner jag mig väldigt lättad, säger ordförande Kurt Podgorski och fortsätter:

– Parken får inte lägga sig i alkoholförsäljningen nu. Det är genom en lokal entreprenör som alkoholförsäljningen kommer att ske.

Slöt avtal med privat entreprenör

Så småningom kommer Orrskogens Folkets park att jobba för att få ett permanent tillstånd.

– Det var inte trovärdigt att vi skulle få ett permanent tillstånd direkt efter spritskandalen. Lösningen blev att vi slöt ett avtal med en privat entreprenör.

Om alkoholförsäljningen fungerar bra under Dansbandsveckan blir förutsättningarna bättre för ett permanent tillstånd, något som styrelsen kommer att börja arbeta för i höst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer