Dansbandsveckan 2018 är hittills en lugn tillställning enligt arrangören. Foto: SVT

Lugnt på Dansbandsveckan i Malung: ”Folk bara dansar”

Uppdaterad
Publicerad

Dansbandsveckan i Malung är i full gång sedan i söndags. Lars Bälter, marknadsansvarig på dansbandsveckan, vittnar om en hittills lugn tillställning utan incidenter – trots att besöksantalet aldrig varit så stort som det är i år.

– Vi har aldrig haft så mycket folk i Malung som nu, säger han.

Trots att Malung aldrig har haft så mycket folk på plats samtidigt är det alltså väldigt lugnt, förutom på dansbanorna där det som vanligt är full fart.

Dansbandsveckan

– Vi har fått rapporter från polisen men de har ingenting att rapportera, det är väldigt lugnt. Folk bara dansar!, säger Lars Bälter.

Besöksstormen beror enligt Lars Bälter delvis på lyckad marknadsföring, men även att trogna besökare återkommer år efter år.

– Vi är ju ett etablerat arrangemang med ett bra utbud med band och många som är här kommer tillbaka och tar med sig vänner och bekanta, så det ger också resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet