Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Kurt Podgorski, parkstyrelsens nya ordförande, om parkens framtid Foto: Sofie Lind och Patrik Qvicker, SVT

Orrskogens styrelse avsatt efter spritskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Hela styrelsen för Orrskogen, Malungs folkets park, har avsatts efter den spritskandal som avslöjades i maj. En ny styrelse har tillsats under ledning av ordförande Kurt Podgorski, skriver tidningen Dalabygden.

Ett av den nya styrelsens första och mest brådskande uppdrag blir att få ett nytt alkoholtillstånd beviljat inför Dansbandsveckan, som nu bara är en månad bort.

Toppolitiker fick lämna uppdrag

Det var Dalarnas tidningar som var först med att berätta om spritförsäljningen på festen som ledde till att en toppolitiker i Malung-Sälens kommun fick lämna en mängd förtroendeuppdrag. På grund av försäljningen förlorade parkföreningen sitt serveringstillstånd.

Nu har hela den gamla styrelsen avsatts och förbjudits att återvända till styrelseuppdrag inom Orrskogens Folkets Park under de närmaste tre åren, skriver tidningen Dalabygden.

– Parken som så har ju inget ont gjort men den här styrelsen som avgick, det är klart att bilden av parken kan påverkas. Men jag vill samtidigt betona att de har gjort ett oerhört bra jobb med allt möjligt och varit ideellt aktiva. Så det är ett stort tapp att de försvann, säger parkens nya ordförande Kurt Podgorski till SVT.

Känner starkt för parken

Du är ju delvis pensionär, tidigare kommunalråd, vad gjorde att du valde att ta det här uppdraget?

– Jag känner väldigt starkt för parken och jag har varit med i styrelsen förut. Vi har precis haft studentbal och stor dansshow. Så det är inte bara alkohol som behövs utan en bra anläggning där folk kan vara och ha olika evenemang, säger Kurt Podgorski.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer