Rusning till VM-arenan idag

Uppdaterad
Publicerad

VM-arrangörerna räknar med att över 40 000 personer ser herrarnas stafett idag. Redan före klockan nio på fredagsmorgonen började folk att köa.

– Det gäller att hitta en bra plats. Vi funderar på mördarbacken, sa en av de som stod längst fram i kön, till Gävledalas reporter Lars-Gunnar Larsson på plats under morgonen.

På området träffade Lars-Gunnar Larsson också Torgny Mogren, som för exakt 22 år sedan idag, vann femmilen när VM arrangerades i Falun 1993, en händelse han berättat om många gånger.

Dalarna – VM i Falun

– Jag tappade räkningen vid 100. Jag berättar om det nästan varje dag nu under VM. Det var ju en fantastisk upplevelse, säger Torgny Mogren.

Vad tycker du om VM så här långt?

– Jag tycker det har varit bra med flera medaljer. Två guld också, det var mer än vad jag vågat hoppats på. Vi gör ett jättebra VM, säger Torgny Mogren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – VM i Falun

Mer i ämnet