Minus 31 grader i Särna på trettondagen – SVT:s meteorolog Maria Augutis berättar om köldrekordet och hur vädret blir framöver Foto: Josefine Thysk & SVT

Köldrekord i Särna – landets lägsta temperatur den här vintern

Uppdaterad
Publicerad

Under trettondagen uppmättes den kallaste temperaturen hittills den här vintern i Särna. 31 minusgrader visade termometern på och kylan stannar ett tag till.

Väderrekorden duggar tätt i Särna. I somras uppmättes rekordvärme och förra vintern rekordkyla. Under trettondagen slog Särna till med ytterligare ett köldrekord när -31 grader visades på termometrarna. Det är den hittills lägsta temperatur som uppmätts i hela landet den här vintern.

– Vi är på kartan oavsett årstid, säger Särnabon Josefine Thysk som stannade inne under den rekordkalla onsdagen, men som på trettondagsaftonen tog den härligt krispiga vinterbilden ovan.

På torsdagen är det betydligt varmare i Särna än vad det var under onsdagen.

– Nu visar termometern här på 14,9 minusgrader. Det är ingen sol tyvärr, men betydligt behagligare temperatur, säger Josefine Thysk.

Vill du veta mer om rekordet och om hur vädret ser ut framöver? – SVT:s meteorolog Maria Augutis berättar i videon!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.