Kommunalrådet i Smedjebacken om Hitachis etablering: ”Oerhört viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen kom beskedet att Hitachi Energy öppnar en 2 500 kvadratmeter stor fabrik i Smedjebacken. Något som gläder kommunalrådet i Smedjebacken, Fredrik Rönning (S).

Beskedet om etableringen kom inte oväntat för kommunalrådet, som vetat om att det varit på gång under en tid.

– Jag ska inte säga att jag är överraskad, men jag är väldigt glad åt etableringen och för att det går så bra för industriföretagen i regionen. Det är oerhört viktigt för kommunens utveckling, säger Fredrik Rönning (S).

Inledningsvis har Hitachi uppgett att omkring 50 personer ska arbeta i den nya fabriken i Smedjebacken. Men kommunalrådet tror att det blir fler än så.

– Man pratar om att man håller på att rekrytera flera hundra till Hitachi just nu och att det bara kommer fler och fler ordrar, så jag tror vi kan räkna med ännu fler arbetstillfällen här, säger Rönning.

I klippet: Följ med in i det gamla tryckeriet som ska bli till Hitachis nya fabrik och hör vad kommunalrådet har att säga om etableringen – ”Viktigt att man inte letar sig bort”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.