”Vi ska underlätta för Polisen att göra ett effektivare arbete” – Kommunalrådet om hur problemen i Fredriksberg ska hanteras. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Kommunalrådet: ”Jag känner sympati”

Uppdaterad
Publicerad

En samordningsgrupp och nya lokala ordningsföreskrifter vill kommunalrådet Leif Pettersson (S) bidra med för att möta de tilltagande problemen i Fredriksberg.

– Jag känner sympati med att det inte känns bra däruppe, säger han.

Den senaste veckan har flera Fredriksbergsbor hört av sig till kommunalrådet Leif Pettersson om ökat stök och sociala problem i Fredriksberg. Han ser nu ett behov av att samordna kommunens olika förvaltningar för att arbeta mer effektivt med de problem som märks på orten.

– Jag har redan tagit initiativ till att införa lokala ordningsföreskrifter för att underlätta polisens arbete, säger Leif Pettersson.

Han ser de gamla hyrehusen med billiga hyror för i många fall undermåliga lägenheter som en orsak till problemen och den frågan har han tillsammans med andra kommunalråd diskuterat med civilminister Lena Micko under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.