Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har sovit med pälsmössa på oss” säger hyresgästen Tuulikki Lindberg. Se klippet på ismassan som bildats på hyreshusets fasad. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

Utkylda lägenheter i Fredriksberg – ”Har fått sova med ytterkläderna på”

Uppdaterad
Publicerad

Det var bara fem grader i en av lägenheterna när miljökontoret gjorde en inspektion i tre äldre hyreshus i Fredriksberg. Under onsdagen ska miljö- och byggnämnden besluta om fastighetsägaren ska beläggas med vite.

– Vi har fått sova med ytterkläderna på. Det har varit hemskt, säger hyresgästen Tuulikki Lindberg som nu hoppas att hyresvärden ska få ordning på värmeanläggningen.

Kallt vid inspektion

När Ludvikas miljö- och hälsokontor i förra veckan gjorde en inspektion var det kallt i lägenheterna vilket gjorde att hyresvärden med adress i Stockholm fick ett föreläggande om att åtgärda värmeproblemen.

Beslutar om vite

När SVT Dalarna besöker fastigheterna tycks de mest akuta problemen med iskalla radiatorer vara avhjälpta. Hyresgästerna i Fredriksberg hoppas att problemen, som började redan i höstas, ska vara lösta permanent. Om inte så är fallet kan miljö- och byggnämnden i Ludvika under onsdagen besluta om vite för fastighetsägaren.

– Vitet ska i så fall vara såpass kännbart att det ska kosta mindre att åtgärda problemen än att låta bli, säger Charlotte Olsson som är sektionsledare för miljö- och hälsoskydd vid Ludvika kommun.

SVT har utan framgång sökt fastighetsägarna för att få deras syn på problemen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Social dumpning

Mer i ämnet