Först en vecka efter att visselblåsarärendet lämnades in blev avtalet Dan Nygren tecknat med Klangebo känt.

Kommundirektören undanhöll avtal

Uppdaterad
Publicerad

En utbildning som Inger Klangebo skulle ha tillskansat sig, var en av de allvarligaste anklagelserna i visselblåsarärendet.

Trots att kommundirektören själv skrivit under avtalet, fick revisionen inte veta att det fanns.

SVT granskar Falu kommun

Avtalet blev känt först en vecka efter att revisionen mottagit visselblåsarärendet. Det var då Klangebo fick klart för sig att det var hon som var föremålet för visselblåsarärendet och vad hon anklagades för.

Hon skickade samma dag ett mejl till kommundirektören Dan Nygren, kommunalrådet Susanne Norberg och personalchef Richard Mårtensson, där hon bifogar avtalet som aldrig kommit till revisionens kännedom.

Mejlet med avtalet

Avtal                                                                                                                                                                                      2017-03-07 20:12

Inger Klangebo        till:  Dan Nygren, Susanne Norberg,

                                          Richard Mårtensson   

Hej!

Efter att första chocken lagt sig vill jag förmedla att etikfrågorna står högst på min agenda och att jag aldrig tagit emot någon gåva eller tjänst av XX. De senaste 4 åren har hon mfl kört UL för alla nya chefer och därigenom skapat sig ett brett kontaktnät. Det är få leveranser de senaste åren som jag har avropat direkt.

Bifogar avtalet som du och jag tecknade Dan angående min utbildning.

Trevlig kväll/  Inger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Falu kommun

Mer i ämnet