Dan Nygren avgick från posten som kommundirektör. Trots det behåller han sin lön fram till maj 2019, då hans avtal löper ut. Foto: SVT

Kommundirektörens nya uppdrag

Publicerad

Kommundirektören Dan Nygren kommer att jobba kvar inom Falu Kommun fram till den 31 maj 2019. Trots att han valt att avgå som kommundirektör får han behålla sin lön.

Det var i tisdags som Dan Nygren valde att avgå som kommundirektör. Detta enligt honom själv till följd av den granskning som SVT Nyheter Dalarna gjort. Nygren kommer sluta som kommundirektör den sista januari nästa år.

Anställningsavtalet löper dock ut den sista maj 2019 och fram tills dess kommer han enligt avtalet: ”stå till den politiska ledningens förfogande som utredare/projektledare”. Han behåller också sin lön som kommundirektör fram till den sista maj 2019.

SVT Nyheter Dalarna har sökt Dan Nygren samt Susanne Norberg (S) och Christina Haggren (M) som skrivit under avtalet men de har ej gått att nå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT Nyheter Dalarna granskar Falu kommun

Mer i ämnet