Kenneth Persson (S) säger att han vill ha en diskussion om hur arbetet med RIA-stugan ska kunna utvecklas.

Kommunen: Vill gärna ha en diskussion

Uppdaterad
Publicerad

RIA-stugan i Borlänge får årliga föreningsbidrag från kommunen, för 2017 var det drygt 600 000 kronor.

Men med tanke på den ökade arbetsbelastningen kan nu kommunen tänka sig en djupare diskussion när beslut om det ekonomiska stödet för 2018 ska tas.

– I det samtalet vill jag ha en diskussion om hur man utvecklar och intensifierar samarbetet, säger Kenneth Persson (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

Akutboende ska öppnas

 Kenneth Persson tycker att RIA är viktiga för kommunen.

– De har ett stort ansvar för människor.

Persson bekräftar personalens bild av att antalet utsatta människor i kommunen ökar, både när det gäller människor med missbruk och de som saknar bostad.

På frågan vad kommunen kan göra svarar han att när det gäller de som är bostadslösa kommer kommunen i dagarna att öppna ytterligare ett akutboende, i dag finns det fem platser som då utökas till tio.

Andra kommuner borde göra en insats

En annan orsak till det ökade besöksantalet hos RIA i Borlänge tycker han är att det fattas liknande platser i andra kommuner i länet.

– De som inte har den här möjligheten att få hjälp i andra kommuner kommer till Borlänge och då borde andra kommuner göra en insats för de personerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.