Kommuntoppar rasar mot flytt av Skatteverket

Publicerad

Den politiska ledningen för Mora kommun rasar mot Skatteverkets beslut att flytta verksamheten i Mora till Falun.

Det är kommunstyrelsens ordförande Bengt-Åke Rehn (S) och kommunalrådet Anna Hed (C) som konstaterar att flytten är förödande för Mora och de närliggande kommunerna.

– Fullt medvetet försämrar man kraftigt Skatteverkets service till medborgare och företagare i hela Norra Dalarna, konstaterar de båda i ett gemensamt uttalande.

Härom dagen kom det definitiva beskedet att Skatteverket i Mora läggs ner, trots att politiker och anställda försökt att få ledningen för Skatteverket att tänka om.

– Skatteverket avlövar hela regionen på det här sättet. Servicen och skattekontrollen försämras och tjänsteresorna blir uppemot 25 mil. Det är ett ogenomtänkt beslut som kommer att få negativa konsekvenser för alla, säger Bengt-Åke Rehn.

All personal i Mora erbjuds att få flytta med till Skatteverket i Falun.

– Beslutet innebär långa dagliga resor som belastar miljön och försämrar livskvaliteten för medarbetarna på Skattekontoret i Mora, konstaterar Anna Hed.

Den första januari 2015 läggs verksamheten i Mora ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skattekontor i Dalarna

Mer i ämnet