Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Patrik Qvicker/SVT

Konkursade Näsfjället kan öppna igen – klartecken från domstol

Uppdaterad
Publicerad

Mycket talar nu för att den konkursdrabbade skidanläggningen Näsfjället norr om Sälen kan öppna igen. Efter ett beslut i domstol får konkursförvaltaren rätt i en flerårig tvist.

– Det här är full framgång, säger konkursförvaltaren Henric Schef.

Näsfjället gick i konkurs för två år sen och har stått öde och stängd sedan dess. Konkursförvaltaren har inte kunnat sälja anläggningen eller driva den vidare efter en tvist med tidigare ägarna. Han menar att de felaktigt innan konkursen sålde mark till ett annat bolag, bland annat marken där liften står, och han har försökt få tillbaka marken.

Efter ett beslut i Stockholms tingsrätt på måndagen får han rätt.

Motparten dök inte upp

Motparten som nekat till anklagelserna dök inte upp vid förhandlingen och då dömer domstolen som förvaltaren yrkat.

– Jag är nöjd. Det finns nu goda förutsättningar att sälja anläggningen till en seriös köpare så den kan öppnas till nästa säsong. I andra hand får jag öppna och driva den i konkursboet till att börja med under nästa vinter, säger Henric Schef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.