Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så kan du komma igång med att teckna och måla – här bjuder konstnären och läraren Louise Norström på några tips för att komma framåt. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Konstnärer i Ludvika kommun öppnade sina ateljéer för allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har det varit konstrunda i Ludvika kommun. Under två dagar har 24 utställare i Ludvika kommun öppnat sina ateljéer för konstsugna besökare.

SVT gjorde ett nedslag hos Louise Norström som skapar med måleri, fotografi och poesi, och jobbar som lärare på estetiska programmet. Hon är även utsedd av Ludvika kommun som årets kulturstipendiat 2023. 

– Det är ett behov jag har, att jobba med konst. Just nu jobbar jag med rötter och björkar. Efter att jag fick kulturstipendiet, baserat på Jan Lindblad och Pia Thörns tigrar, så har björkarna gått över till tigerränder, säger Louise Norström.

Hon visade upp sin konst tillsammans med Åsa Ekman i ateljén i Grangärde, och berättar hur man kan tänka för att öva teckning och målning – att vara snäll mot sig själv är ett av råden.

Vill du börja måla eller teckna? Kolla Louises tips i videon!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.