Konsulter på löpande räkning i två år när Stranden-bygget i Mora förbereds

Uppdaterad
Publicerad

Ett konsultbolag har anlitats av Mora kommun för att hjälpa till med projekteringen av bygget av en ny skola och idrottshall på Stranden-området. Men nu kräver oppositionen svar på vad konsulttjänsterna har kostat under de två år som projekteringen pågått.

Sedan branden på Strandens skola i Mora, för omkring 20 år sedan, har tomten där skolan låg bara varit en stor grusplan. Kommunen vill nu försöka bygga en ny skola och en idrottshall och har för projekteringen tagit hjälp av ett konsultföretag.

Ingen skiss

Konsultföretaget har hittills jobbat i två år på löpande räkning men fortfarande finns inte ens en skiss på vad som ska byggas.

Valet 2022 Mora

– Jag kräver att kommunalrådet Anna Hed redovisar vad konsultföretaget kostat så här långt, säger oppositionsrådet Lennart Sohlberg (S).

Han befarar att det redan kostat skattebetalarna i Mora kommun uppåt ett par miljoner kronor.

Nästa kommunfullmäktige

Anna Hed (C) i sin tur menar att kostnaden för konsulttjänsterna kommer att ligga med i sluträkningen för bygget. Men hon har ändå ambitionen att besvara frågan på nästa kommunfullmäktige som hålls nu på måndag, den 20 december.

I klippet hör du oppositionsrådet Lennart Sohlberg (S) oro kring att kostnaderna ska ha skenat iväg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Mora

Mer i ämnet