Kommunalrådet Anna Hed (C) redovisade konsulternas kostnad. Foto: Anders Hansson /SVT

Konsulternas faktura för Strandenprojektet: Över tre miljoner – hittills

Uppdaterad
Publicerad

3,28 miljoner kronor har konsultföretaget hittills fakturerat för sina insatser för den planerade byggnationen på Stranden-området i Mora. Det berättade kommunalrådet Anna Hed (C) på kommunfullmäktige på måndagkvällen och svarade på oppositionsrådets frågor.

Anna Hed ställde det fakturerade beloppet i relation till kommunens motsvarande kostnader för bygget av den nya brandstationen där projektledning och exploatering slutade på fem procent av totalkostnaden på 85 miljoner kronor. Samtidigt sa Anna Hed  att hon räknar med att konsulten väntas kosta någon miljon till men att bedömningen är att det mesta av konsultfirmans arbete nu ska vara utfört.

Oppositionsrådet Lennart Sohlberg (S) menade att jämförelsen med brandstationsbygget är som att jämföra äpplen och päron då någon byggnation ännu inte är påbörjad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Mora

Mer i ämnet