Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mycket allvarligt” – hör brandkåren om utrymningen på hockeyarenan och vad som krävs. Foto: Hannes Forssell/SVT

Kritik mot utrymningen av arenan i Leksand – brandkåren: ”Mycket allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

När omkring 7 000 personer skulle utrymmas på grund av ett brandlarm under en hockeymatch i Leksand var en del av utrymningsvägarna blockerade. Brandkåren ser allvarligt på det som hänt och kräver åtgärder.

– I en samlingslokal med så här stor personbelastning är det såklart viktigt att man kan komma ut på ett enkelt sätt, säger Emil Svensson som är chef för det förebyggande arbetet på Brandkåren Norra Dalarna.

Räddningstjänsten har nu inlett en dialog med Leksands IF för att utrymningar ska fungera bättre framöver.

– Förhoppningsvis kan vi ha en bra dialog och jag tror de värnar om att dörrarna fungerar också, men annars kan vi såklart ställa krav genom föreläggande och liknande, säger Emil Svensson.

Ser över brandskyddet regelbundet

Brandkåren jobbar regelbundet med tillsyn av brandskydd på arenor och liknande lokaler.

– Vi ser över det organisatoriska och tekniska brandskyddet, men i första hand är det fastighetsägaren, eller nyttjaren, som har det yttersta ansvaret över brandskyddet, säger Emil Svensson.

I videon: ”Mycket allvarligt” – Brandkåren om utrymningen på hockeyarenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.