Smittad personal stänger restauranger i Sälen: ”Aldrig varit med om det här”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen börjar nya coronarestriktioner att gälla på bland annat restauranger. Men i Sälen är det just nu ett större problem att få personalen att räcka till, vilket gjort att flera restauranger fått hålla stängt.

Anledningen till att flera restauranger nu tvingas att hålla stängt är framför allt att många drabbats av covid och kräksjuka – och när flera i personalen bor tillsammans, hindrar karantänreglerna flera från att jobba.

– Jag har aldrig varit med om ett liknande personalpussel så som det varit de senaste dagarna. Någonsin, säger Anders Nilsson.

Coronaviruset i Dalarna

Anders Nilsson är både VD för Lindvallens restauranger, men sitter också med i styrelsen för Visita och för Destination Sälenfjällen. Dessutom sitter han också med i Restauranggruppen i Sälen som representerar flera restaurangföretag i området.

Ny restriktioner införs

Under onsdagen införs även nya coronarestriktioner, så som att stängning måste ske vid klockan 23. Men det ser inte Anders Nilsson som något problem även om en nattklubb tvingats bomma igen.

– Det var större problem när vi behövde stänga klockan 20, för då valde många bort att gå på restaurang på kvällssidan. Nu är det ändå till klockan 23, men vi får se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet