Det brann i en fastighet på Mejerigatan under natten till söndag. Foto: Helena Wrete, SVT

Krylbo ska kameraövervakas

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu tagit beslut om tillfällig kameraövervakning, främst i området kring Mossparken i Krylbo. Syftet är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet enligt kommunpolisen Thomas Nordström

Krylbo har under flera år varit hårt drabbat av kriminalitet. Bränder, narkotikahandel, skottlossning har i omgångar drabbat området. Nu går polisen ut i ett pressmeddelande och presenterar en tillfällig kamerövervakning av området. Övervakningen är tänkt att bli ett komplement till projektet ”Trygga Krylbo” där sedan ett par månader två områdespoliser arbetar heltid i området.

Utreda och lagföra

– Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet på platsen. I efterhand ska vi också kunna utreda och lagföra de som ligger bakom brotten, säger Thomas Nordström, kommunpolis i Avesta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

Mer i ämnet