Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är inte bra. Det blir att man inte åker hit” – Hör kunder som upprördes över appen. Nu har möjligheten att använda p-skiva införts. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Kunder rasade mot nya parkeringsregler – nu är problemet löst

Uppdaterad
Publicerad

Neobo fastigheter införde parkeringsregistrering på parkeringen utanför bland annat matbutiken Willys i Britsarvet i Falun. Kunder tvingades ladda ner en app för att få parkera två timmar gratis medan de handlar.

Uppdatering: Nu finns också möjlighet att använda p-skiva på parkeringen.

I Facebook-gruppen Falun har tonläget varit upprört efter de nya bestämmelserna. Enligt parkeringsskylten kan man parkera gratis två timmar, men kruxet var: Det krävdes ändå en biljett i appen. Det tyckte flera kunder var för mycket begärt. Särskilt om de ändå inte skulle betala något.

– Tur att jag känner en som brukar sitta här inne. Han sa åt mig att ”Du vet att du måste betala va?”, sa Britt-Marie Johansson som handlar på mataffären.

Kommer införa p-skiva

Neobo fastigheter sade i samband med inslaget till SVT Nyheter Dalarna att man så snart som möjligt ska åtgärda problemet, det vill säga skylta bättre och införa p-skiva för att underlätta parkeringen för kunderna, något som nu också gjorts.

– Klart vi ska göra det bättre om det är problem, sade Alexander Montgomery, förvaltare på Neobo fastigheter.

Nu kan kunder stå i två timmar med p-skiva på parkeringen. Efter det kostar det pengar.

I klippet: ”Jag är helt chockad” – Följ med till parkeringen och hör några av bilisterna som ska handla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.