Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nutti Eliasson är emot Borlänge kommuns förslag till ökad parkeringsavgift i city. Foto: Martin Heppisch/SVT

Nya taxor ska stoppa app-trixandet i Borlänge – parkeringavgiften kan tiodubblas

Uppdaterad
Publicerad

Snart kan det bli tiodubbelt så dyrt att parkera i centrala Borlänge. Förslaget ska hindra folk från att trixa till sig den lägsta parkeringsavgiften i parkeringsappen.

Idag kostar de första två timmarna en krona på parkeringarna i centrum. Genom att i parkeringsappen ange att att man bara ska parkera i två timmar och sedan förnya parkeringen när de timmarna gått ut kan man alltså stå en hel arbetsdag och bara betala åtta kronor.

– Så är inte tanken att man ska göra. Så nu är förslaget att det ska kosta tio kronor redan från första timmen. Men man betalar bara för den tiden man står, en halvtimme kostar då till exempel fem kronor, säger Elina Brodén (MP), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Tas upp i fullmäktige i höst

Förslaget, som är tänkt ska öka ruljansen på stadens parkeringsplatser så att besökare har någonstans att stå, kommer att tas upp på kommunfullmäktige efter valet i höst.

Men vad tycker Borlängeborna? I klippet ovan hör du två Borlängebor med helt olika synpunkter på den nya parkeringstaxan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.