Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Söker till fots” – Anna Richaud från hemvärnet beskriver hur sökandet efter den försvunna kvinnan går till. Foto: Henrik Kilefors/SVT

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

En 77-årig kvinna söks av polisen i Smedjebacken efter att hon anmälts försvunnen i lördags. Polisen söker i området med bland annat helikopter och drönare.

Under torsdagen fortsätter sökandet efter den kvinna som anmäldes försvunnen i Smedjebacken under helgen. Polisen har fortfarande inte hittat henne och det ska inte ha skett några framsteg. Man söker med hundar och drönare under dagen. Även Hemvärnet och Sjöräddningen har deltagit i sökandet.

– Vi hade 19 personer i går och i dag är vi 28 stycken berättade Anna Richaud från Hemvärnet under tisdagen.

De söker både i tät bebyggelse och i skogsområden.

– Vi har också gått ut med info till föreningar i området som kan tänkas ha människor ute i området för att de ska hålla lite extra koll, berättar polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Hur ser ni på chanserna att hitta kvinnan vid liv?

– Säsongen är på vår sida om man kan säga så, det har inte varit någon nederbörd att tala om och inga frostnätter, säger Anders Dahlman på polisen.

Sågs senast i lördags

Kvinnan sågs senast under lördagsmorgonen i området Morgårdshammar i Smedjebacken. Polisen började söka efter henne under söndagen och har sedan dess fått förstärkning av både Försvarsmakten och Missing People.

– Tiden är en viktig faktor. Vi gör allt vi kan för att hitta henne så snabbt som möjligt, säger Dan Grabö, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen.

Ber om allmänhetens hjälp

Polisen vill ha allmänhetens hjälp med iakttagelser kring kvinnan som har en smal kroppsform, är cirka 170 centimeter lång, brukar ha keps, jeans och rosa gymnastikskor.

Den som ser kvinnan uppmanas att ringa 112. Tidigare iakttagelser eller uppgifter lämnas till 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.