En kvinna blev påkörd av en bilist i höjd med Sälens fjällkyrka, Malung-Sälens kommun, på fredagskvällen Foto: Pontus Lundahl/TT

Kvinna blev påkörd av bilist i Sälenfjällen – fördes till vårdcentral

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev påkörd av en bilist i höjd med Sälens fjällkyrka, Malung-Sälens kommun, på fredagskvällen. Kvinnan klarade sig utan allvarligare skador, men fick föras till vårdcentral för kontroll.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 17.02 och två ambulanser, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

– Det är en kvinna som blivit påkörd. Hon är skadad, men talbar. Det har varit en så pass kraftig smäll så att det har blivit skador på fordonet, men hur skadad kvinnan är vet jag inte i nuläget, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen, vid 17.15-tiden.

Senare beslutas det att kvinnan ska föras till närmsta vårdcentral för kontroll, då hon klagat på smärtor i höften och foten.

Än så länge finns ingen misstanke om att något brott ska ligga bakom olyckan, men polisen kommer att utreda saken och har även upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.