Polisen presstalesman Stefan Dangardt berättar om det senaste för SVT Dalarna Foto: SVT

Kvinnans kropp hämtas upp i slutet av veckan

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen i Dalarna kommer dykning för att hämta upp kvinnans kropp från äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg ske av Försvarsmaktens dykare tillsammans med sjöpolisen.

Uppdraget bedöms som komplicerat och inte riskfritt skriver polisen i Dalarna på sin hemsida. I klippet berättar polisen i Dalarnas presstalesman Stefan Dangardt om beslutet att dyka efter kvinnans kropp.

Just nu pågår planering för hur dykningen ska genomföras och kroppen ska kunna hämtas upp. Försvarets dykare är bekanta med gruvan och har tidigare dykt på platsen.

Dykolycka i Tuna-Hästberg

Detta har hänt:

Det var i söndags som kvinnan och två andra personer dök i äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg när något gick fel. Enligt verksamhetschefen på gruvan, Daniel Karlsson, inträffade olyckan efter ungefär halva dyket, när de tre dykarna var på 20 meters djup, 400 meter in i gruvsystemet. Kvinnan fick då något problem och drabbades av panik.

Polisen misstänker inte något brott, men har ändå inlett en förundersökning gällande vållande till annans död för att kunna göra en teknisk undersökning av hennes utrustning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dykolycka i Tuna-Hästberg

Mer i ämnet