Dennis Jansson och Jonas Sallén Lennerthson om röstdeltagandet Foto: Jessica Hansson

Kan bli ett rekordår för kyrkovalet i Falun: ”Betydligt fler än förra valet”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen öppnade vallokalerna upp för det svenska kyrkovalet och intresset var stort vid Kristnegården i Falun när SVT Nyheter Dalarna kom på besök under förmiddagen.

– Det har kommit folk löpande, nu är det ganska många men för cirka 10 minuter sedan så planerade av lite. Men tittar man på helheten då är det ett väldigt bra deltagande, säger Dennis Jansson som är förvaltningschef på Falu Pastorat.

Vallokalen öppnade klockan 09.00 under söndagen och håller öppet fram till klockan 20. Enligt både Dennis Jansson och Jonas Sallén Lennerthson, som är ordförande i Valnämnden på Falu pastorat, kan det bli ett rekordår.

kyrkovalet 2021

– Det har varit väldigt många som har förtidsröstat och det är betydligt fler än förra valet. Nu är det bra med deltagande under själva valdagen så fortsätter det så här så kan vi nog komma upp till ett väldigt bra röstdeltagande, säger Jonas Sallén Lennerthson.

Se mer om deltagandet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kyrkovalet 2021

Mer i ämnet