Foto: Arkiv

Länsstyrelsen misstänker felaktig vargjakt – gör polisanmälan

Den sista vargen kan ha fällts på ett felaktigt sätt. Det menar länsstyrelsen som nu gjort en anmälan om misstanke om brott mot jaktförordningen.

Det var i onsdags som den sista vargen i årets vargjakt fälldes, bara minuter innan jakten skulle avbrytas. Men det kan ha skett på ett felaktigt sätt. Det menar nu länsstyrelsen som lämnat in en anmälan om misstanke om brott mot jaktförordningen.

I ett pressmeddelande säger Länsstyrelsen att jakt får pågå en timme efter solens nedgång men då inte med hjälp av hund och då vargen sköts för hund klockan 16.53 och solen gick ner 16.48 i området så är det en överträdelse av villkoren enligt Länsstyrelsen.

– Vår roll som myndighet är inte att göra en rättslig bedömning av det inträffade. Vi kan konstatera att utifrån de uppgifter som vi har tagit del av så har jakten skett på ett felaktigt sätt. Då måste vi lämna över frågan till polisen. Sedan är det upp till dem att göra sin bedömning av det inträffade, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare på Länsstyrelsen i Dalarnas län i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Dalarna

Mer i ämnet