Lär dig jonglera – cirkusartisten ger sina bästa tips

Publicerad

Är du sugen på att lära dig jonglera? Eller kan du grunderna och är redo att utöka till fyra bollar, i stället för tre? Oavsett vilket så får du här en förklaring i hur den ädla konsten går till när cirkusartisten Roman Kripatov från Cirkus Roman delar med sig av sina bästa tips.

Först och främst gäller det att ha någonting att jonglera med. Men om du inte är helt övertygad om att jonglering är någonting för dig, så fungerar det fint att börja med en lagom stor och rund frukt.

– Man kan till exempel använda tre äpplen eller tre apelsiner, men jag använder tre bollar eftersom de är bäst för att de är lite mjuka också, säger Roman Kripatov.

Därefter är det dags att få till tekniken.

– Först tar du en boll och kastar tio gånger. Ett, två tre... När du har klarat det kan du ta två bollar, men har ändå alla tre i händerna. Sedan jobbar du med de två främsta bollarna och byter plats på dem. Efter ett tag så blandar du in den tredje bollen, säger Roman Kripatov och fortsätter:

– När man väl har lärt sig det så går det fort!

Starta videon ovan för att få tips om hur du kan lära dig jonglera – med antingen två, tre eller fyra bollar!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.