Fredrik Nilsson har mottagit pris för Sveriges bästa lärare i matematik. Foto: Privat

Sveriges bästa mattelärare finns på Lugnetgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Nilsson, mattelärare på Lugnetgymnasiet, fick ett samtal från Kungliga Vetenskapsakademien förra veckan där de berättade att han vunnit Ingvar Lindqvist-priset för Sveriges bästa lärare i matematik.

Beskedet var konfidentiellt, så inte förrän igår fick han berätta om utnämningen.

– Det kändes helt overkligt när de ringde. Jag blev både chockad och lite rädd, för det är ju en så stor grej och liksom, lilla jag får priset. Men sedan blev jag väldigt rörd, stolt och glad. Det är helt fantastiskt, säger han.

Priset betyder inte mest

Trots utnämningen som Sveriges bästa mattelärare och en prissumma på 50.000 kronor, är det inte det som betyder mest för Fredrik Nilsson.

– Det som betyder mest är det faktum att mina kollegor, mina elever och deras föräldrar har tyckt att jag är värd det här priset och har tagit sig tid att nominera mig. Det är ju det man jobbar för och drömmer om, att de ska tycka att man gör ett bra jobb, säger han och fortsätter:

– Att jag får priset, det är egentligen en bonus på det, att Vetenskapsakademien valde mig av alla nomineringar. Det är det bästa kvittot man kan få.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.