Villabrand i Orsa – förundersökning inledd

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 07 på måndagsmorgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en villabrand i området Mickelvål utanför Orsa.

– Det ska vara en villa som är övertänd, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

De första uppgifterna till SOS-alarm sa att en person kunde finnas kvar i huset, men ingen person ska ha skadats, uppger SOS-alarm strax efter klockan 08.

– Personen ska själv ha tagit sig ut innan räddningstjänsten kom på plats och ska inte ha behövt någon sjukhusvård, uppger informatören på SOS-Alarm.

Ingen risk för spridning

Räddningstjänsten har under dagen arbetat med yttre släckning av fastigheten. Det fanns aldrig någon risk för att branden skulle sprida sig, enligt räddningstjänsten.

Polisen har inlett en förundersökning

Vid 13.30-tiden håller polisen på att spärra av platsen för att en teknisk undersökning ska genomföras. 

– Vi har inga konkreta misstankar om att något brott begåtts, men en förundersökning har inletts, vilken rubricering vi jobbar med vet jag inte i nuläget, säger Tommy Lidh, presstalesperson hos Polisen i Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.