Lars Isacsson (S). Foto: SVT

Lars Isacsson (S) säger ja till riksdagsnominering – slutar som kommunalråd i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har Avestas kommunalråd och Socialdemokraternas ordförande i Dalarna, Lars Isacsson, avstått från politiska uppdrag på nationell nivå. Men nu tackar han ja till en riksdagsnominering. Oavsett utgång i riksdagsvalet lämnar kommunalrådet sitt uppdrag i kommunen.

– Tidigare har jag sagt nej, nu säger jag ja, berättar kommunalrådet för Avesta Tidning.

Den nuvarande riksdagsledarmoten från Avesta, Patrik Engström, har meddelat att han inte ställer upp igen. Och nu står det klart att Lars Isacsson (S) tackar ja till en riksdagsnominering.

– Jag brinner för Avesta och lokalpolitiken. Jag hoppas att det märks. Men uppdrag har man till låns. Inget varar för evigt. Man får inte bli för kär i uppdraget. Jag vill sluta medan folk fortfarande säger att man är okej, eller bra, säger han till lokaltidningen.

Vidare meddelar S-politikern att han även kandiderar till fullmäktige.

– Jag har gärna kommunuppdrag, men jag är inte nästa kommunalråd.

Vid nästa års riksdagsval har S-politikern varit ordförande i kommunstyrelsen i tre mandatperioder, och innan dess var han vice ordförande. Det innebär att Isacsson arbetat som heltidspolitiker i Avesta kommun i 16 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer