Lars Isacsson (S). Foto: SVT

Isacsson (S) : ”Löfven lämnar efter sig mycket gott för Dalarna”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Isacsson, socialdemokraternas ordförande i Dalarna, blev väldigt överraskad av Stefan Löfvens besked om att avgå som statsminister och som partiordförande.

– Jag hade inte förväntat mig det här och självklart hade jag önskat att han hade fortsatt, säger Isacsson till SVT Nyheter Dalarna

Statsminister Stefan Löfven meddelande under söndagen i samband med sitt sommartal att han kommer att kommer att avgå till hösten. Löfven som varit partiordförande under tio år och statsminister under sju lämnar efter sig flertal saker som gjort väldigt gott för Sverige och Dalarna, det menar Lars Isacsson som är socialdemokraternas ordförande i Dalarna.

– Stefan Löfven kom in som en enad kraft under en väldigt turbulent period för socialdemokraterna. Han har haft en bra offensiv politik för industrin som har påverkat Dalarna på ett väldigt positivt sätt. Bland annat har han förespråkat för grön energi som vi också kommer att se mer av här i lokalområdet framöver.

Hur kommer detta påverka den lokala politiken i Dalarna?

– Det är för tidigt att säga för det kommer bli en process inom partiet och igenom hela partirörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.