”Jag är inte välkommen i S i alla fall. I ett oberoende parti tror jag vi kan belysa landsbygdsfrågor på ett viktigt sätt”, säger Arne Söderbäck. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Ledaren för vindkraftsmotståndet i Malung blir politiker

Uppdaterad
Publicerad

Ledaren för det stora vindkraftsmotståndet i Malung, Arne Söderbäck, satsar nu på en politisk karriär. Han har gått med i Landsbygdspartiet oberoende, LPo, och hoppas komma in i fullmäktige i Malung-Sälens kommun.

– Viktigast är demokratifrågorna. Det mörkas mycket i vår kommun, säger Arne Söderbäck.

Han har blivit en lokal profil efter det stora engagemanget som ordförande i föreningen ”Nej till Ripfället” som drev igenom folkomröstningen om den stora vindkraftssatsningen där. Nu ger sig Arne Söderbäck alltså in i politiken.

– Jag har aldrig berättat var jag står politiskt därför passar det bra med ett oberoende litet parti där jag kan engagera mig i landsbygdsfrågor, säger han.

Han uppger att flera andra profilerade vindkraftsmotståndare också planerar att ställa upp i Landsbygdspartet inför valet nästa år. Partiet har i dag en plats i fullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet