Arkivbild Foto: Daniel Eriksson/BILDBYRÅN

Leksands damer får ny huvudtränare

Publicerad

Nu står det klart att ny huvudtränare för Leksands IF:s damlag blir Lars Stenmark som närmast kommer från Björklöven.

På onsdagseftermiddagen meddelade klubben att man inte förlänger kontraktet med Ulf Hedberg. Därmed blev det bara ett år på posten som huvudtränare. Sen dröjde det inte många timmar innan efterträdaren presenterades.

Vill börja direkt

Tar över nu gör Lars Stenmark som har  jobbat med junior- och herrhockey i Västerbotten. Sedan 2014 har han varit heltidsanställd som ungdomsansvarig i IF Björklöven och senast arbetat som materialare för herrlaget.

– Damhockeyn har varit nära men ändå långt ifrån på samma gång. Jag har sett en del matcher och några träningar som Leksand gjort, så lite koll på laget har jag. Jag har med spänd förväntan ritat upp en bild i mitt huvud hur det kommer att vara, och fick jag välja skulle jag åka ner imorgon och börja direkt, säger han i ett uttalande på Leksands IF:s hemsida.

Erfaren tränare

– I Lars får vi en erfaren och kunnig huvudtränare. Lars har ett ledarskap och en erfarenhet i föreningslivet som blir en stor tillgång för Leksands IF i byggandet och utvecklandet av vår damorganisation skriver Thomas Johansson, Leksands IF:s general manager.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.