Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skriv upp mått och gå runt ensam – här några av loppisarrangören Emelies tips till dig som ska ut på loppis. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Loppisboom efter pandemin – så hittar du de bästa loppisfynden

Uppdaterad
Publicerad

Förra året ville fler arrangera loppmarknader i Sverige jämfört med för tio år sedan, enligt polisen som står för tillstånden.

Så vad ska man tänka på under sin loppisrunda? Loppisarrangören Emelie ger sina bästa tips.

– Kom ihåg att alltid kika efter kvalité och på ”innehållsförteckningen”, för jag tycker att det ska hålla länge. Gärna i generationer, säger Emelie Langer Strömberg, som nyligen anordnade byloppis i Kniva utanför Falun.

Byloppisar är något som man ser mycket av runt om i landet just nu.

”Alltid långa köer på byloppisen”

I Dalarna fick antalet ansökningar om loppmarknader ett uppsving 2022 efter pandemin. Det visar polisens siffror över ansökningar om tillstånd för att arrangera loppmarknader.

– Det en boom på riktigt och det märks. Vi har alltid långa köer på byloppisen, säger Emelie Langer Strömberg,.

Vad gäller när man vill arrangera en loppis? Reportern förklarar här.

Fokus på auktioner och loppisar

Emelies eget hem är fyllt av loppisfynd från bland annat auktionssajter. Hon har länge fokuserat på att hitta tilltalande inredning på just second hand.

Varför tycker du om loppisar?

– Det är som en skattjakt. Man vill hitta de bästa fynden för att få till ett unikt hem. Men framförallt är det inte slit och släng för samhället utan det är ofta billigt och bra för miljön, säger hon.

Vad ska man tänka på för att kunna hitta sitt bästa fynd då? Loppisälskaren Emelie tipsar – i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.