På Jussi Björlings torg i Borlänge samlades ett 50-tal personer för att lyssna på Rasmus Paludan och hans parti Stram kurs. Foto: Martin Heppich/SVT

Lugnt under Paludans framträdanden i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Paludan från det högerextrema partiet Stram kurs gjorde under lördagen sina första framträdanden i Dalarnas län. Valmötena, som hölls på Jussi Björlings torg i Borlänge och i Ölandsparken i Falun, har gått lugnt till.

Runt ett 50-tal åskådare fanns på plats i Borlänge vid valmötet som började klockan 12. Det var också en stor uppslutning av polis på plats.

Något fler samlades sedan vid valmötet i Falun senare på lördagseftermiddagen.

Det var lugnt vid båda valmötena i länet, även om tre personer vid två olika tillfällen under mötet i Falun fick föras från platsen av polis. En av personerna, som började argumentera mot Paludan på avstånd från andra sidan ån, är misstänkt för brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.