De åtalade ska bland annat ha använt sig av bankid-uppgifter för att komma åt pengar som de sedan förde över till sig själva. Foto: TT/Jessica Gow

Tog lån i annans namn – lurade till sig hundratusentals kronor

Publicerad

En man och en kvinna i 25-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt bland annat för bedrägeri och olaga hot. De har enligt åtalet lurat till sig hundratusentals kronor genom att använda en annan mans bankuppgifter för att ta lån i hans namn.

Totalt rör det sig om runt 425.000 kronor som de båda har lurat till sig. Merparten av pengarna har de kommit över genom att använda mannens bankuppgifter för att ta lån hos ett tiotal olika låne- eller kreditgivare och sedan föra över pengarna till sig själva.

De ska också ha använt mannens bankkort för att ta ut tiotusentals kronor.

Mannen i 25-årsåldern åtalas även för ett flertal fall av olaga hot mot mannen som blivit bedragen. Han åtalas också för övergrepp i rättssak då han ska ha hotat mannen efter att han kontaktat polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.