På musikskolan Rytmus i Borlänge är terminen i full gång. Foto: Sandra Lind/SVT

Verksamhetschefen: ”Vi är ett välkänt märke”

Uppdaterad
Publicerad

Inför årets termin har söktrycket på länets estetprogram ökat och Rytmys står sig bra trots att skolan är ny i länet.

Enligt elevantagningens statistik har musikskolan Rytmus i Borlänge lyckats locka näst flest elever i Dalarna. Bara Lugnetgymnasiet i Falun har fler elever i sin estetklass och då erbjuder man fler inriktningar än musik.

Flest musikelever i Dalarna

Statistiken visar att på de program som enbart erbjuder musikinriktning, har Rytmus betydligt fler elever än resterande skolor i länet.

Carin Jugo Andersson, Verksamhetschef Rytmus, och Anna Ek, rektor på Rytmus Foto: SVT, Sandra Lind

– Vi är ett välkänt märke och genom åren har vi haft många elever från Dalarna på våra andra skolor i landet. Både elever och föräldrar vet vad Rytmus står för. Sedan har vi haft tur med att få tillgång till fina lokaler och bra samarbeten med branschen, säger Carin Jugo Andersson, verksamhetschef på Rytmus.

Samarbetar med kända dalamusiker

Genom åren har Rytmus haft olika samarbeten med välkända musiker, något som enligt Carin Jugo Andersson verkar vara ett extra dragplåster.

–  För Rytmus i Borlänge har vi bra faddrar, som Kalle Moraeus, som hjälper oss både med den klassiska musiken och med mer modern musik.

LÄS MER: Estetprogram får inga elever – trots ökat söktryck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.