Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsadvokat Anders Ericson: ”Man kommer behöva göra en noggrann utredning.” Foto: SVT

Man häktas för mord i Borlänge – tidigare dömd för grova brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har häktats av Falu tingsrätt misstänkt för att ha mördat en kvinna i Borlänge i slutet av förra veckan. Den misstänkte mördaren har ett långt belastningsregister och är bland annat dömd för ett uppmärksammat fall med tortyrliknande inslag.

Mannen som nu häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en kvinna i Borlänge är välkänd av polis och myndigheter.

Han har de senaste åren dömts för flera grova brott och misstänktes så sent som för några månader sedan ha misshandlat en annan kvinna, den förundersökningen lades senare ned.

Mäns våld mot kvinnor

I samband med en utredning som gjordes mot mannen i början av förra året skrev Kriminalvården ett yttrande. Där konstaterade de att:

“Det föreligger ett övervakningsbehov” och att det finns “risk att han återfaller i brottslighet.”

Dömd för att ha torterat kvinna

Den nu häktade mannen har tidigare avtjänat ett flera år långt fängelsestraff för att ha varit inblandad i ett uppmärksammat fall där en kvinna misshandlades svårt med tortyrliknande metoder.

Han har också dömts för bland annat olaga hot, våld mot tjänsteman och rån.

Nekar till mord

Polisens utredning kring det misstänkta mordet i Borlänge fortsätter, under helgen har förhör hållits med den misstänkte som fått ge sin syn på saken.

– Han bestrider ansvar för mord. Han vidgår vissa omständigheter, men nekar till mord, säger mannens försvarsadvokat Anders Ericson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mäns våld mot kvinnor

Mer i ämnet